Tämän blogin tarkoitus on tuoda näkyväksi työtä jota luokassa tehdään. Se on avoimuutta. Se on dokumentaatiota oppilaiden töistä. Oppilaat tekevät paljon hienoja töitä, jotka ansaitsevat tulla nähdyksi. Jos saat ideoita tai inspiraatiota tekemiseen, ole hyvä! Ethän kuitenkaan kopioi kuvia ilman lupaa.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Aloitan bloggaamisen ja Elefanttimarssi

Olen pitkään pohtinut blogin pitämistä luokan touhuista. Reggio Emilia - pedagogiikkaan kuuluva pedagoginen dokumentointi on ollut aina osa opetustani. (Reggio Emilia-pedagogiikka on italialainen varhaiskasvatusmalli joka tukeutuu vahvasti taidekasvatukseen. Tein aiheesta tutkimusta 1998 - 1999.) Aiemmin olen koonnut kuvista koosteita luokan seinälle, näyttänyt niitä vanhempainilloissa, koonnut oppilaille muistoksi koulusta jne. Nykyaikainen tapa tehdä tätä on kai helpommillaan blogin pitämistä. Haluan koota ekaluokkamme puuhailuja, töitä, kuvataidetta ja käsitöitä, kokoon tähän blogiin vanhempien ja muidenkin innostuneiden katsottavaksi. Ehkä jaan ideoita töistä myös muille opettajille tai näpertäjille jotka etsivät ideoita puuhailuille. Kuvat tulevat olemaan päällimmäinen osa blogia. Dokumentoinnilla ja valokuvalla on useiden tutkimusten mukaan itsetuntoa ja minäkäsitystä rakentava vaikutus, joka lienee yksi peruskoulun tärkeistä tehtävistä.

Ensimmäinen työmme syksyllä oli omat elefanttityynyt istuintyynyiksi. Jokainen suunnitteli oman tyynynsä värit ja sommittelun, toisessa tyynyssä yksi, toisessa lauma elefantteja. Kaikilla oli sama opettajan tekemä sabluuna yhteneväisyyden vuoksi. Yksi kerrallaan vedosti oman työnsä opettajan avustuksella, ompeli sen koneella ja brodeerasi ripustuslenkkiin oman nimensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti